måndag, juni 04, 2012

Kalaset och tutten ...

Snacka om att vi har haft en slappis dag idag. Både barnen och jag har varit så trötta. Så trötta att vi alla somnade en stund idag ;) Men det är väl inte så konstigt när vi kalasade hela dagen igår, det tar på krafterna att fylla tre :) Clara var hel nöjd med sitt första kalas och hon är så tacksam för alla grattis hon fått. Och på så många sätt man kan få dem på idag. Här på bloggen, sms, filmklipp, videosamtal, och till och med hederlig vanlig post :) Tack alla ni som uppmärksammat hennes stora dag.

Vilken lycka att få öppna så många paket 
Högst upp på önskelistan i år stod strykbräda, självklart fanns det en sådan med till hörande strykjärn i ett av paketen 


Glada härliga barn på kalaset 
Nu kom den äntligen tårtan
Som hon har längtat efter den :)
Var fler som hade väntat på den :)

Så var det ju det här med tutten/nappen också. Vi har under en längre tid försökt förbereda Clara på att snart är det dags att sluta med den. Jag har fasat för detta, känt att det kommer inte gå vägen, hon som är så tokig i sin tutte. 
Men nu ikväll var den borta, vi kunde inte hitta den. Vi letade och förklarade att hittar vi inte den så kanske det är lika bra att hon slutar nu. Vi har successivt haft avvänjning, från att ha haft tre tuttar på natten och ibland på dagen har hon senaste tiden bara haft en på natten utan problem. 
Den där nappen, den hittade Peter och stoppade i sin ficka, för Clara tyckte det var helt okej att lägga sig i sin säng utan tutten. Knappt jag vågar tro att vår lilla 3 åring somnade utan en endaste tår :) Men mycket kan hända kvällen är lång ;)
  

9 kommentarer:

Li sa...

Vilken tur att ett av paketen innehöll det som stod överst på listan :)
hon ser ut som en liten snövit och OJ vad hon var duktig med att släppa nappen, och BRA förberett och jobbat av hennes mamma och pappa också =)

Frida sa...

Hoppas det fortsätter lika bra utan napp! Mina slutade med napp på julafton (när de precis fyllt 3 tror jag), på kvällen blev Isak ledsen och otröstlig.. FArmor "hittade" då en som han kunde låna (av tomten som skulle ge den till nissarna)till dagen efter, men sen var han tvungen att lämna tillbaka den.. Det gick jättebra! Så skönt nät det går smidigt!

Anonym sa...

Jag vet inte om man får vara så söt som Clara??? Som en liten bakelse är hon, sista bilden är underbar <3

Kram från Mallan

Rantamor sa...

Ett är då säkert den tösen ska inte vara ute om det regnar...
stor risk att hon smälter så söt som hon är....

Tjingelingen hoppas att det går bra med tutten...

Mormor Annika sa...

Lilla Gullhöna :) Och så fint kalas hon fick med många paket och mycket lek och skratt :)

farmor sa...

Som sagt hon är söt som socker den dära lilla!

Jannie sa...

JÄKLAR va söt hon är!!
Massor massor med grattis på stora dagen i efterskott!
Förlåt att jag missat detta...(skäms)
Bra jobbat med nappen!; )
hoppas det fortsätter i sammaanda!
massa kramar

Annas inspiration sa...

Lilla hjärtat,
redan 3år,
Grattis Clara i efterskott!
Din dag såg ut att vara toppen :)

Och vad bra det går att sluta med nappen! Skööönt

MÅNGA KRAMAR

Elin sa...

grattis till Clara i efterskott, hon ser ut att ha haft en jättekul dag :) Vad roligt att hon gillade mina elefanter också, det är ju faktiskt barnen som ska ha dem i sitt rum så kul att höra att de också gillar dem! kram